halušky s brynzou
Suroviny:
800 g syrových brambor,
250 g hladké mouky,
1 vejce,
250 g brynzy,
250 g kysané smetany,
150 g uzené slaniny,
svazek petrželky kudrnky,
sůl
Postup:
Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou,
vejcem, osolíme. Těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct), aby
šlo dobře propasírovat skrz "nokové" síto.
Halušky zaváříme do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou na povrch,
jsou vařené. Ihned je scedíme a promícháme s kysanou smetanou a
nadrobenou brynzou.
Slaninu nakrájíme na jemné kostičky a na pánvi vypečeme dokřupava.
Poznámka:
Halušky podáváme posypané slaninou a sekanou petrželkou kudrnkou.