Šneci z kuřecího masa
Kuřecí prsa, sůl, koření vhodné na kuřecí maso, plátky anglické slaniny a šunky, olej a trošku hladké mouky. Na smažené šneky navíc plátkový sýr, hladká mouka, vejce s troškou mléka, strouhanka a olej na smažení
Postup:
Větší kuřecí prsa rozřízneme na plátek a rozklepeme do šířky, osolíme,
posypeme kořením a dáme plátky slaniny a šunky.Srolujeme do závitku a
nakrájíme na plátky které napichujeme na špejle, nebo delší párátka.
Jde to lépe, když do rolky zapíchneme párátko a pak teprve ukrojíme
plátek. Šneky osmahneme z obou stran na rozpáleném oleji, výpek
zaprášíme moukou, chvíli restujeme a zalijeme vodou. Maso pod pokličkou
necháme chvíli dusit. Taky můžeme připravovat v troubě, tyto šneky
můžeme i grilovat.
Pokud je chceme smažit, tak přidávám plátkový sýr a obalím 2 x v trojobalu.