Krůtí steaky plněné nivou s brokolicovou kaší
Suroviny:
4 krůtí steaky, 2OO gramů sýru niva, 1 kg brambor, 1/2 brokolice, mléko, polévková lžíce smetany, sůl, pepř.
Postup:
Maso omyjeme, odblaníme. Do každého staku vyřízneme kapsu (aby se do ní vešel ukazováček), lehce osolíme (pouze vně) a opepříme ze vnitř i z venčí.Nivu krájíme na "akorátní" kousky, které se nám vlezou do kapsy steaku (opět odměřuji podle ukazováčku).Poté kapsu zavřeme jehlou na špízy a maso rovnoměrně opečeme na oleji.Když je maso skoro hotové,přendáme ho do nevymazaného pekáčku a vložíme ještě na 10 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Kaše: Brambory na pyré uvaříme, oloupeme a hozhněteme.Brokolici uvaříme do měkka a poté ručním slehačem rozmělníme.K bramborám přidáme trochu mléka a mírně zahřejeme,přidáme brokolici,promícháme se smetanou a ještě chvíli prohříváme.Kaši přeléváme výpekem ze steaků.
Poznámka:
Pokud neholdujete slaným pokrmům,lze steaky plnit i jiným měkčím sýrem.Vyzkoušený mám i parmezán.A solit maso také nemusíte vůbec :-)