Kuře ala bažant II.
3. 6. 2009
Ingredience:
- 1 kuře
- 10dkg angl. slaniny
- 10 kuliček celého pepře
- 10 kuliček nového koření
- 5 kuliček jalovce
- 3 bobkové listy
- sladká paprika
- větší cibule
- 2 dcl červeného vína
- máslo
- sůl
Postup přípravy:
1. | Kuře naporcujeme, osolíme, posypeme sladkou paprikou. |
2. | Do pekáčku dáme na dno plátky slaniny, na to dáme porce kuřete, obsypeme celým pepřem, novým kořením, jalovcem a bobkovým listem. Zasypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Na kuře můžeme položit plátky másla. |
3. | Podlijeme červeným vínem a v troubě upečeme dozlatova. Podle potřeby podléváme vodou. |
4. | Jako přílohu podáváme dušené červené zelí a bramborový knedlík, nebo brambory. |
Množství:
pro 4 osobyDoba přípravy:
15 minDoba vaření:
1 hod 0 minHotovo za:
1 hod 15 min