Kuřecí kari s houbami a bazalkou
PRO 4-6 OSOB
Příprava: 40-50 minut
* 400 g kuřecích prsou
* 3 lžíce olivového oleje
* 1 cibule
* 4 stroužky česneku
* 150 g čerstvých hub
* 500 g oloupaných syrových brambor
* 2 malé mladé cukety, asi 400 g
* 200 g dužiny dýně
* 1-2 lžíce kari koření nebo kari pasty
* 1 lžička mletého kmínu
* sůl a mletý pepř
* 400 ml smetany 33% nebo 12%
* 200 ml vody nebo drůbežího vývaru, i z kostky
* hrst čerstvé bazalky
1. V kastrole se silným dnem rozpálíme olej, vsypeme tenké plátky cibule a česneku a zpěníme je. Přidáme omyté, osušené a na větší kousky nakrájené kuřecí maso, opečeme ho ze všech stran, přimícháme plátky hub, nakrájené brambory a ještě chvíli opékáme. Vše posypeme kari kořením nebo přidáme kari pastu, mletý kmín a ještě krátce osmahneme.
2. Zalijeme vývarem a smetanou, osolíme a opepříme a dusíme na mírném ohni, dokud nejsou brambory téměř měkké. Nakonec přidáme plátky cukety a pokrájenou dýni a ještě chvíli dusíme, dokud není zelenina křehká.
3. Stáhneme z ohně, podle chuti ještě dochutíme solí, pepřem a podáváme posypané nakrájenými nebo natrhanými lístky bazalky.
TIP |
Náhledy fotografií ze složky Kuřecí kari s houbami a bazalkou