Slepice na smetaně
Ingredience: 4 porce slepice, 20 g slaniny, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 200 g rajčat, 200 g paprik, lžička sladké papriky, 2 dl smetany, vývar z drůbků, sůl, cibule |
|
Postup přípravy: Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme mletou papriku, vložíme zpět porce slepice, podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř doměkka. Přidáme na dílky nakrájená rajčata a na proužky nakrájené papriky a dodusíme. Nakonec zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, omáčku osolíme a dobře povaříme. Podáváme s těstovinami. |
Náhledy fotografií ze složky Slepice na smetaně