Pikantní šnečci z listového těsta i pro pohoštění.


kategorie: chuťovky
recept je určen pro 0 osob(y)
Ingredience:
asi na 4 tucty
polohrubá mouka na vál,
asi 500 g zmraženého listového těsta, rozmrazit,
110 g sušené šunky jako je prosciutto nakrájené na tenulinké plátky,
140 g tvrdého sýra jako je Pecorino, nebo podobného, nastrouhaného,
Příprava:
Na trochu pomoučeném vále vyválet těsto na obdélník asi 25 x 35 cm a 7
mm tloustý. Posypat těsto polovinou sýru tak, aby zůstal okraj asi 1 cm
bez náplnně. V jedné vrstvě nahoru poskládat plátky sušené šunky a tu
posypat zbytkem sýra. Okraje bez nádivky potřít vodou.
Srolovat těsto z dlouhé strany na těsný váleček Spoj znovu potřít
vodou. Přenést na suchý plech spojem dolů. Roládu zmrazit asi po 45
minut, nebo až je pevná natolik, aby se dala snadno krájet.
Předehřát troubu na 220°C. Nakrájet rolku na 7-8 mm plátky a ty
poskládat řeznou stranou na plech. Péct po 5 minut, snížit teplotu na
190°C a pokračovat v pečení do té doby, než jsou šnečci propečení a
zlatohnědí, což je asi 15 minut. Přendat je na mřížku a nechat
zchladnout. Podávat je teplé, nebo pokojové teploty.
TIP: Neupečeení šnečci se mohou zabalení zmrazit. Mohou se péct až
jeden den před podáváním a proto jsou velice vhodné i pro pohoštění ;o)