Drůbeží jatýrka ve slanině 2
Suroviny:
400 g drůbežích jater
200 g krájené anglické slaniny
mletý pepř
olej na vymazání pekáčku
delikatesní omáčka:
200 g sterilovaných brusinek
4 lžíce kečupu
šťáva z 1/2 pomeranče
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
pepř
sůl
Postup:
Jatýrka si omyjeme, osušíme, opepříme a každé jednotlivě zabalíme do
plátku slaniny. Propíchneme raději párátkem, aby slanina držela.
Naskládáme vedle sebe do pekáčku a pečeme tak 10-15 minut na 200°C.
Mezitím si uděláme delikatesní omáčku. Brusinky, kečup, šťávu i kůru z
pomeranče, worcester,sůl a trochu pepře si dáme do mixeru a rozmixujeme
na hladkou omáčku, kterou na talíři pokapeme jatýrka, nebo dáme vedle
jako přílohu.
Poznámka:
Dnes byly k obědu s toustama a mňam.
Je to velmi rychlé jídlo.
Zdroj:Exkluzivní recepty
