Chléb domácí
3. 6. 2009
Ingredience:
kvásek:
- 1 hrnek vlažné vody
- šp. pol. mouky
- šp. cukru
těsto:
- 1 kg hl. mouky
- 3 lžičky soli
- 3 lžičky kmínu
- 1 lžička octa
- 1/4 l piva
- 1/4 l vlažné vody
- Můžete přidat i 100 g jedlých semínek (dýně, slunečnice ap.)
Postup přípravy:
1. | Do proseté mouky přidáme vykynutý kvásek a ostatní přísady a vypracujeme těsto, které se nechá min. 1 hodinu kynout. Po vykynutí vytvarujeme bochní a přeneseme na plech, kde ho necháme ještě 45 min. kynout. |
2. | Pečeme při 200 stupních 1 1/4 hod. kdy troubu neotevíráme. Těsně před dokončením můžete chleba potřít studenou vodou, aby byl křupavější, ale není to tak nutné, křupavý bude i tak. |
Doba přípravy:
40 minDoba vaření:
1 minHotovo za:
3 hod 0 min