Langoše (od paní Bohdalové )
21. 3. 2009
Ingredience:
Asi na 5 kusů je potřeba:
500g hladké mouky,
2 bílé jogurty,
1 lžička soli,
1 lžička jedlé sody,
0,2 l mléka,
1 lžička cukru,
40g droždí.
Postup:
Ve vlažném mléce rozmícháme cukr,rozdrobené kvasnice a
trochu mouky. Necháme vzejít kvásek asi 15 minut.Odvážíme mouku do
větší mísy ve které pak bude těsto i kynout.Přilijeme kvásek,osolíme,
přidáme jogurt a dobře promícháme ,prohněteme. Můžeme těsto udělat i v
robotu.Mělo by být polotuhé, tahací. Necháme pod peřinou asi 1 hodinu
kynout.
Z mísy odebíráme po částech těsto a vždy si namočíme studenou vodou
dlaně a prsty ,aby se nelepilo a šla dobře vytáhnou placka.Smažíme ve
fritovacím hrnci a nebo ve větší vrstvě rozpáleného oleje!!!!Když dáte
málo oleje budete mít nízké placky! Jestliže vám těsto zbude nechte ho
v míse v lednici ,můžete ho ještě několik dní spotřebovávat.Potřeme
směsí prolisovaného česneku a kečupu a zasypeme strouhaným sýrem.
Dobrou chuť!