Langoše
18. 2. 2008
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g hladké mouky, kelímek zakysané smetany , 250 ml méka, 42g droždí, půl lžičky jedlé sody.
POSTUP PŘÍPRAVY
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, možno zadělat i v pekárně. Necháme dostatečně nakynout a pak rozdělíme na cca 12 kousků a smažíme v horkém oleji. Zdobit můžeme kečupem, sýrem, česnekem nebo nasladko se skořicí a cukrem.
500 g hladké mouky, kelímek zakysané smetany , 250 ml méka, 42g droždí, půl lžičky jedlé sody.
POSTUP PŘÍPRAVY
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, možno zadělat i v pekárně. Necháme dostatečně nakynout a pak rozdělíme na cca 12 kousků a smažíme v horkém oleji. Zdobit můžeme kečupem, sýrem, česnekem nebo nasladko se skořicí a cukrem.