Majolkové bochánky
21. 3. 2009
Ingredience:
Z této dávky je asi 12-15 kusů bochánků:
Na kvásek:
0,25l mléka,
50g droždí,
3 lžičky cukru,
500 g mouky,
1 malá majolka,
2 lž. oleje,
sůl,vejce do těsta,
1 vejce na potření,
sůl,mák na posypání.
Postup:
Uděláme
kvásek,vše smícháme,nejlépe v robotu.Propracujeme ,aby se těsto
nelepilo. Dáme vykynout na teplé místo asi na 1 hodinu.Na pomoučněný
vál uděláme stejné asi 5 cm bochánky a necháme jeětě pár minut
kynout.Dáme na plech a pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem a
solí.Pečeme v předehřáté troubě.Povrch bude trochu do hněda.Podáváme
jako hlavní jídlo s dobrou zavařeninou a šlehačkou.
Přeji dobrou chuť!