Pita s grilovaným jehněčím masem
PRO 4 OSOBY
Potřebujete:
400-500 g jehněčí kýty
1 cibule s natí
2-3 stroužky česneku
8 lžic olivového oleje
šťáva z 1 velkého citronu
sůl, pepř, oregano
chlebové placky
Na salát:
1 hlávkový salát
2 papriky, 1 salátová okurka
1 cibule, sůl a mletý pepř
100 g oliv (černých i zelených)
100 g sýra feta nebo balkán
hrst čerstvého oregana
2 lžíce olivového oleje
šťáva z 1/2 citronu
Na tzatziki:
250 g hustého bílého jogurtu
2-3 stroužky česneku
1/2 větší salátové okurky
1 lžička olivového oleje
sůl a 1 lžíce koření tzatziki
1. Maso nakrájíme, osolíme, opepříme, vetřeme cibulku a sekaný česnek, zalijeme směsí oleje, citronové šťávy a oregana, promícháme a necháme odležet.
2. Tzatziki připravíme z prolisovaného česneku, soli, oleje, koření, strouhané okurky a hustého jogurtu. Naložené maso grilujeme a podáváme s pitou, salátem a tzatziki.
Náhledy fotografií ze složky Pita s grilovaným jehněčím masem