Plněné chilli papričky
chilli papričky
Vytisknout recept Poslat známému
Ingredience:
- 12 čerstvých chilli papriček (jalapeño) se silnější dužninou
- 200 g čedaru, strouhaného
- chilli koření podle chuti
- hladká mouka, vejce a strouhanka na obalování
- olej na smažení
- 150 g zakysané smetany
- svazek pažitky, jemně pokrájené
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 30 minut
- Smažení: 10 minut
- Počet porcí: 4
Příprava jídla
V misce smíchejte kysanou smetanu a pažitku, osolte, opepřete. Zvlášť promíchejte čedar s chilli. Chilli papričky na grilu či nad plamenem opečte, až slupka zčerná a tvoří puchýře. Dejte do hrnce, přiklopte a chvíli nechte zapařit. Pak opatrně stáhněte slupku, po straně podélně rozřízněte a vyjměte semínka. Naplňte sýrem a dvakrát obalte v trojobalu. Smažte z obou stran dozlatova a podávejte horké spolu s chladivou pažitkovou omáčkou.