Vaječný krém s rumem a skořicí
PRO 1 OSOBU
Příprava: 5 minut
* 4 cl tmavého rumu, nejlépe kubánského
* 2 cl cukrového sirupu
* 2 žloutky
* 15 cl plnotučného mléka
* špetka skořice
* ostružiny k podávání
1. Do sklenice nalijeme rum, cukrový sirup, žloutky a promícháme vidličkou. Přilijeme horké mléko a ještě krátce prošleháme, dokud se neutvoří na povrchu jemná pěna. Povrch poprášíme špetkou mleté skořice.
2. Nápoj můžeme také krátce prošlehat v mixéru a přelít do sklenice. Podáváme teplý s ostružinami.
TIP
Použijte pouze čerstvé nezávadné vejce. Cukrový sirup si můžete připravit svařením 100 g cukru krupice a 75 ml vody nebo zakoupit již hotový výrobek používaný při přípravě míchaných nápojů. Vaječný krém se připravuje i studený, všechny suroviny a celé vejce se krátce protřesou s ledem v šejkru a podávají ve vysoké sklenici, místo rumu můžete použít brandy a mléko nahradit smetanou a nakonec nastrouhat trochu muškátového oříšku.
Náhledy fotografií ze složky Vaječný krém s rumem a skořicí