Koprová omáčka s vejci
SUROVINY
100g másla,500ml vody,600ml mléka,1 a půl kelímku šlehačky (klidně dva ),
5 polévkových lžic sterilovaného kopru, 3 polévkové lžíce hladké mouky,
5 plných lžic cukru krystal, 2 a půl zarovnané čajové lžičky sole, 4ks
natvrdo vařených vajec
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejprve si uděláme
máslovou jíšku - do rozpuštěného másla nasypeme hladkou mouku, chvíli
orestujeme na malém plamínku (el. sporák na č.4) a za stálého míchání
metličkou zalijeme horkou vodou a potom studeným mlékem. Osolíme a za
občasného míchání zvolna vaříme asi 10minut. Potom přidáme sterilovaný
kopr a opět provaříme asi 10minut. Poté osladíme, zalijeme šlehačkou a
jak se nám omáčka začne vařit, tak ji vypneme a hrnec odstavíme ze
sporáku. Do hotové omáčky dáme napůlená vejce. Podáváme s vařeným
bramborem ve slupce nebo houskovým knedlíkem. Já osobně radši brambory.
Je to ta nejlepší koprovka, kterou jsem kdy jedla. Ještě týž den byla snědená.
Určo zkuste! Mohu všem jen doporučit!!!
DOBROU CHUŤ!!!