Jogurtovo - šlehačkový zákusek
18. 1. 2009
Suroviny:
Piškot: 6 vajec, 180g cukru, 180g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva
Náplň: velký broskvový jogurt, 2 smetany na šlehání + ztužovače šlehačky, broskvový kompot
Ozdobná mřížka: šťáva z kompotu, vanilkový pudink
Postup:
Ušleháme vejce s cukrem a přimícháme mouku s kypřícím práškem. Vylijeme na plech s papírem a dáme upéct. Na vychladlý piškot natřeme jogurt, poklademe broskvemi nakrájenými na kousky a potřeme šlehačkou ušlehanou dotuha se ztužovačem. Ze 350ml kompotové šťávy (pokud je jí málo, doplníme trochou žlutého džusu) a celého pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Téměř studený ho naplníme do sáčku se zdobící špičkou s úzkou hladkou hubičkou a na moučník nastříkáme hustou mřížku. Dáme dobře vychladit.
Poznámka:
Je to velice osvěžující moučník. Místo broskvové „úpravy“ ho můžeme udělat třeba i v meruňkové....