Banánové řezy
21. 12. 2008
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Piškotové těsto, 2 pomazánková másla, 1 tvaroh, 1 šlehačka, asi 5 banánů.
POSTUP PŘÍPRAVY
Těsto: Vyšleháme sníh z 5 bílků, 5 lžic cukru krupice a se špetkou soli. Přidáváme k tomu postupně za stálého šlehání (na nejnižší stupeň) 5 žloutků, 4 lžíce horké vody a 3 lžíce oleje, nakonec 7 lžic polohrubé mouky s 1/2 prášku do pečiva a trochou kakaa. Na vymazaném a vysypaném plechu pečeme na 180°C 15 – 20 minut.
Krém: 2 pomazánková másla, 3 vanilkové cukry, 2 lžíce moučkového cukru a 1 tvaroh vyšleháme dohromady a do toho jemně vmícháme1 ušlehanou šlehačku.
Na upečený a vychladlý korpus natřeme třetinu krému, rozložíme kolečka banánů (mně jich vyšlo 5), natřeme druhou třetinu krému. Uvaříme hrnek silné kávy a necháme vychladnout. Do kávy namáčíme piškoty a uložíme vedle sebe na krém. Nahoru rozetřeme zbytek krému a posypeme strouhanou čokoládou.