Chléb z piva
Ingredience
500 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička celého kmínu, 2 lžičky sušeného droždí, 100 ml vlažné vody, 250 ml piva (pokojové teploty)
Postup
V míse promícháme všechny sypké suroviny. Přilijeme vodu, pivo a
vařečkou vypracujeme hladké husté těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme
hodinu kynout.
Papír na pečení potřeme sádlem a vyklopíme na něj vykynuté těsto.
Pomoučenýma rukama srovnáme do žádaného tvaru. Vložíme do trouby
vyhřáté na 250°C. Po deseti minutách ztlumíme na 190°C a dopečeme asi
40 minut.
Po vyndání z trouby necháme na mřížce vychladnout.