Čokoládové řezy s tvarohovo šlehačkovým krémem.
22. 12. 2008
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 celá vejce,15 dkg pískového cukru,100ml oleje,3 lžíce kakaa ,( k vůli barvě dávám holandské)1/4l mléka,25 dkg polohrubé mouky,1 prášek do pečiva.
Náplň:1 tvaroh ve vaničce a 300ml šlehačky HOLÉ,čokoládová poleva.(1 čokoláda na vaření,5 dkg tuku 1lž.rumu)
1 vanilkový cukr.
POSTUP PŘÍPRAVY
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a přilíváme olej.Pak přidáváme střídavě mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a mléko.
Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a upečeme.
Vychladlý korpus potřeme pikantním džemem a nahoru rozetřeme krém z tvarohu a šlehačky.(do nádoby dáme tvaroh nalijeme šlehačku ,1 vanilkový cukr a ušleháme naráz.)
Uděláme si polevu z čokolády na vaření a 5 dkg ztuženého tuku přidáme 1 lžíci rumu a vznikne ,jako by krém a ten rozetřeme nahoru.Mírně se na povrchu smíchá s krémem a udělají se takové špičky.
to je ta šlehačka Holé-vynikající věc,drží tvar hustotu a máte ji aspoň na troje řezy. |