EVROPSKÝ CHEESECAKE
EVROPSKÝ CHEESECAKE:
Ingredience:
Na krustu:
150 g čokoládových sušenek (např. Marylandských),
1 vejce,
1 lžíce studené vody,
(nebo místo vejce a vody dát 80 g másla)
Na krém:
1 sáček mléčných karamelek,
200 g kondenzovaného mléka (neslazeného),
400 g Lučiny,
80 g mletého cukru,
1 lžička vanilkové esence,
2 vejce,
karamelový topink na ozdobu
Příprava:
1. Krustu připravíme smícháním rozdrcených sušenek a rozšlehaného
vajíčka s vodou, směs utlačíme do máslem vymazané dortové formy a
zapečeme 20 minut při 175°C.
2. V kondenzovaném mléce na mírném plameni za stálého míchání necháme
rozpustit karamelky. Jakmile je směs hladká, nalijeme ji na předpečený
základ.
3. Podle základního postupu připravíme krém z Lučiny, cukru, vajec a vanilkové esence. nalijeme do formy na karamelovou vrstvu.
4. Pečeme ve vodní lázni při 160°C asi 30 minut. Nezapomeneme po
vychladnutí ještě nechat dort zatuhnout v lednici a ozdobit topinkem.