Ingredience: 1 balíček listového těsta, hladká mouka, 4 lžíce rybízové marmelády Na krém: 600 ml mléka, 2 sáčky vanilkového pudinku, 1 lžička másla, 120 g moučkového cukru, 2 žloutky, balíček vanilkového cukru, 1 lžíce rumu Na ozdobu: 1 lžička másla, 50 g čokolády na vaření | |
Postup přípravy: Listové těsto rozdělíme na dva stejné díly. Na pomoučeném válu je rozválíme na pláty asi 2 mm silné. Ty přeneseme na plech a v dobře vyhřáté troubě pečeme (elektický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) zhruba 17 minut. Necháme vychladnout a z jedné strany potřeme marmeládou. Na krém uvaříme mléko s pudinkem a do zchladlého vmícháme máslo, cukr, žloutky, vanilkový cukr a rum. V misce utřeme dohladka bílek, cukr a citronovou šťávu. Na stranu korpusu potřenou marmeládou naneseme žloutkový krém a přikryjeme druhým plátem. Navrch rozetřeme citronovou polevu a dáme na chvíli do chladničky. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s máslem. Pomocí čajové lžičky ozdobíme. |