Nanukové řezy
16. 2. 2008
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 žloutky, 20 dkg cukru, 7 lžic uvařeného kafe (turka), 1 prášek do pečiva, 25 dkg polohrubé mouky, 10 dkg mletých vlašských ořechů, sníh z bílků, na krém: 1/4 litru mléka, 3 lžíce hrubé mouky, 25 dkg másla, 20 dkg cukru moučka, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, na polevu: 3 malé Ledové kaštany, máslo na rozpuštění(podle potřeby)
POSTUP PŘÍPRAVY
Utřeme si žloutky s cukrem,pak přidáme uvařené kafe (ještě horké),polohrubou mouku,mleté ořechy,prášek do pečiva...vše smícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.Na vymazaný a vysypaný plech těsto rozetřeme a dáme péct.Po upečení necháme vystydnout.Mezitím si připravíme krém,který uděláme tak,že 1/4 l mléka a 3 lžíce hrubé mouky uvaříme,až nám vznikne hustá kaše,kterou necháme vychladnout.Stranou si vyšleháme celé máslo s moučkovým cukrem,přidáme vanilkový cukr a žloutek.Do toho pak zašleháme vystydlou kaši.Upečenou a vychladlou placku potřeme krémem a polijeme čokoládovou polevou.Tu si připravíme z rozpuštěných Ledových kaštanů,do kterých přidáme podle potřeby máslo,aby poleva byla řidší,tak aby s ní šla buchta polít.Dáme do lednice a nejméně jeden den by se měla nechat uležet.(To se u nás ještě nepodařilo!).
4 žloutky, 20 dkg cukru, 7 lžic uvařeného kafe (turka), 1 prášek do pečiva, 25 dkg polohrubé mouky, 10 dkg mletých vlašských ořechů, sníh z bílků, na krém: 1/4 litru mléka, 3 lžíce hrubé mouky, 25 dkg másla, 20 dkg cukru moučka, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, na polevu: 3 malé Ledové kaštany, máslo na rozpuštění(podle potřeby)
POSTUP PŘÍPRAVY
Utřeme si žloutky s cukrem,pak přidáme uvařené kafe (ještě horké),polohrubou mouku,mleté ořechy,prášek do pečiva...vše smícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.Na vymazaný a vysypaný plech těsto rozetřeme a dáme péct.Po upečení necháme vystydnout.Mezitím si připravíme krém,který uděláme tak,že 1/4 l mléka a 3 lžíce hrubé mouky uvaříme,až nám vznikne hustá kaše,kterou necháme vychladnout.Stranou si vyšleháme celé máslo s moučkovým cukrem,přidáme vanilkový cukr a žloutek.Do toho pak zašleháme vystydlou kaši.Upečenou a vychladlou placku potřeme krémem a polijeme čokoládovou polevou.Tu si připravíme z rozpuštěných Ledových kaštanů,do kterých přidáme podle potřeby máslo,aby poleva byla řidší,tak aby s ní šla buchta polít.Dáme do lednice a nejméně jeden den by se měla nechat uležet.(To se u nás ještě nepodařilo!).
Rozetřené těsto na vymazaném a vysypaném pekáči,dáme péct. |
Po upečení necháme buchtu vystydnout. |
Z mléka a hrubé mouky uvaříme hustou kaši,kterou necháme také vystydnout. |
Máslo,moučkový cukr,vanilkový cukr a žloutek vyšleháme a pak smícháme se studenou kaší.Krém máme hotový. |
Krém rozetřeme na studenou buchtu. |
... |
...a polijeme čokoládovou polevou.Dáme do lednice a jeden den necháme rozležet. |