Vařený krém náš nejoblíbenější jiný už nedělám :-))
22. 12. 2008
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
17 dkg másla, 3 dkg hl. mouky, 2 dcl mléka, 10 dkg cukru moučky, 1 žloutek. Na tmavý krém trochu kakaa a různé tresti pro ochucení krému.
POSTUP PŘÍPRAVY
Vařený krém: 3 dkg másla, 3 dkg hl. mouky - udělá se světlá a jemná jíška, která se zalije skleničkou mléka (2 dcl) a uvaří se hustá hmota, která se nechá schládnout. V míse ušleháme 14 dkg másla, 10 dkg cukru, 1 žloutek a postupně přidáme vychladlou kaši a dobře ušleháme. Podle chuti přidáme trest´a jiné ingredience (ořechy, kakao, strouhanou čokoládu, marmeládu ....)
1.část - máslo, mouka a mléko udělaná kaše |
2. část- vyšlehané máslo s cukrem a žloutkem |
Hotový krém a tet´už záleží jen na vás jak si krém dochutíte :-)) |
Tady jsem přidala mleté oříšky. |
A tady drochu kakaa. Ve skutečnosti byl hnědý, blesk to osvítil |