gulášová polévka z mletého masa II
Suroviny:
1 větší cibule, olej, mleté maso(vepřové a hovězí napůl), gulášové koření, brambory, klobása, sůl, česnek, majoránka
Postup:
Osmahneme cibuli nakrájenou na jemno do zlatova.Potom přidáme gulášové koření a necháme ještě chviličku dosmahnout.Ne na dlouho.Na to dáme mleté maso a stále mícháme,aby se nespojilo,asi 3 minuty.Poté podlijeme vodou tak,aby bylo maso ponořené a necháme přejít varem.Stále mícháme.Potom přidáme brambory nakrájené na kostičky,přidáme klobásu nakrájenou na malé dílky,zalijeme potřebným množstvím vody,osolíme a vsypeme majoránku.Na konec dáme rozmačkaný česnek,opět podle chuti.Nesmíme zapomenout,že tam máme gulášové koření.Když jsou brambory měkké,zalijeme troškou vody,ve které jsme rozmíchaly hladkou mouku a přidaly ještě na zbarvení gulášové koření.
Poznámka:
Tato polévka je u nás velice oblíbená a já jí ráda dělám,protože je brzy hotová.
