Hrášková polévka
Jarní hrášková.
Rychlovka za 20 minut
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 konzervy sterilovaný hrášek(400 g)
1 litr vody
sůl podle chuti
1 kostka zeleninový bujon
1 velká mrkev
pár koleček pórku
1 cibulka
1-2 párky
trocha tuku, na osmažení párků
2 rohlíky nakrájet, na kostičky a osmahnout
Na ozdobu.. na každý talíř, lžíce zakysané smetany
POSTUP PŘÍPRAVY
Hrášek
i s nálevem dáme do hrnce.Přidáme vodu očištěnou zeleninu nadrobno
nakrájenou.Necháme povařit 15-20 minut.Polévku rozmixujeme ručním
mixérem.. do hladka
Mezi
vařením si rozpálim trochu tuku, nebo oleje a usmažím do zlatova
cibulku.Přidám na ni na kostičky nakrájený párek a osmahnu.Párek bez
omastku přidáme do hotové polévky.Na zbývajícím tuku, osmažíme
rohlíky.. na kostičky do křupava.
Máme hotovo můžeme podávat.
Do každého talíře, dáme lžíci zakysané smetany.