Kynuté knedlíky
Suroviny:
500g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, 30g kvasnic, 1,25 dl vlažného mléka, nakrájená houska (nemusí být).
Postup:
Kvasnice rozmícháme v mléce, k nim rozklepneme vejce a vlijeme to vše do mouky smíchané se solí. Zaděláme těsto, do něj vmícháme nakrájenou housku a necháme vykynout. Potom z těsta vypracujeme dvě šišky, které dáme ještě vykynout. Pak si připravíme největší kastrol jaký máme, přes něj napneme čistou větší utěrku a uvážeme k uchům. Do kastrolu nalijeme vodu a uvedeme do v aru. Přitom kastrol přiklopíme druhým kastrolem. Pak na horkou utěrku položíme šišky knedlíků a vaříme 35 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme a silnou nití nakrájíme na plátky.