Rybí salát jako od Mirka
Suroviny:
1 kg ryba 1 balení nakládané zeleniny 2 ks cibule 300 g majolky 0,25 l octu 0,5 l vody 4 kuličky celého pepře 4 kuličky nové koření 4 ks bobkového listu 60 g soli
Doporučené přílohy:
- Pečivo
Příprava:
Svaříme nálev a horký nalijeme na naporcované ryby. Společně mírně povaříme ještě 5 minut. Po vychladnutí dáme i s hrncem na 3 dny uležet do ledničky.
Po 3 dnech odstraníme z ryb vzniklý rosol. Pokud jsme rybu před úpravou nestahovali, odstraníme kůži nyní. Z jednotlivých kousků odstraníme velké žeberní kosti, malé ocet rozložil a pokrájíme na kostky.
K pokrájeným rybám přidáme scezenou sterilovanou zeleninu, kterou můžeme rovněž pokrájet. Dále přidáme drobně pokrájené cibule a majolku. Můžeme dle chuti opepřit.
Salát necháme ještě v lednici 2 dny uležet. Množství zeleniny, cibule i majolky můžeme dávkovat podle vlastní chuti.