Salát z fety a zelených fazolek s pečenými rajčaty
11. 6. 2008
Ingredience:
- 12 středně velkých rajčat
- olivový olej na potírání
- lístky čerstvé bazalky
- sůl a pepř
- 300 g zelených fazolek
- 50 g piniových jadérek
- 150 g rokety
- 180 g fety
Na zálivku:
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžičky kremžské hořčice
- 1 stroužek česneku, drcený nebo jemně nasekaný
- ½ lžičky medu
- 4 lžíce olivového oleje + trocha na potírání
Doba přípravy: 20
Pečení: 2 hodiny
Počet porcí: 6
Byli jste s receptem spokojeni?
Dejte mu palec!
(1 palec)
Příprava jídla:
1. Troubu předehřejte na 120, horkovzdušnou na 100 stupňů. Velký plech vyložte pečicím papírem. Rajčata rozpulte a v jedné vrstvě rozložte na plech řeznou plochou nahoru. Potřete je olejem a na každou polovinu položte lístek bazalky. Lehce je poprašte solí a pepřem a pomalu pečte dvě hodiny. Nechte vychladnout.
2. Fazolky povařte v osolené vodě asi šest minut, pak je sceďte a rychle propláchněte pod studenou vodou. Rozložte na utěrku a osušte. Na suché pánvi opražte piniová jadérka.
3. Všechny přísady na zálivku dejte do misky a dobře prošlehejte.
4. Před podáváním navršte roketu na talíře, posypte fazolkami a na každý talířek dejte čtyři kousky pečených rajčat. Posypte jadérky a rozdrobenou fetou, zakápněte zálivkou a podávejte s čerstvým křupavým pečivem.
2. Fazolky povařte v osolené vodě asi šest minut, pak je sceďte a rychle propláchněte pod studenou vodou. Rozložte na utěrku a osušte. Na suché pánvi opražte piniová jadérka.
3. Všechny přísady na zálivku dejte do misky a dobře prošlehejte.
4. Před podáváním navršte roketu na talíře, posypte fazolkami a na každý talířek dejte čtyři kousky pečených rajčat. Posypte jadérky a rozdrobenou fetou, zakápněte zálivkou a podávejte s čerstvým křupavým pečivem.