Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Autor receptu: Christina Becisová
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Počet porcí:
- 2 porce
- Chod:
- hlavní chod
- Druh přípravy:
- vaření
- Národní kuchyně:
- Česká
Ingredience
brambory | 800 | g |
cibule | 1 | kus |
hladká mouka | 1 | hrnek |
hrubá mouka | 150 | g |
krupice | 80 | g |
sádlo | 80 | g |
sůl | 1 | špetka |
uzené maso | 200 | g |
vejce | 1 | kus |
Postup přípravy
Brambory uvařte ve slupce, za tepla oloupejte a nechejte vychladnout. Studené brambory jemně nastrouhejte, přidejte prosetou mouku, krupici, vejce a sůl a zpracujte v tuhé těsto. Vyválejte z něj širší váleček, nakrájejte jej na šestnáct koleček, která trochu roztlačte a naplňte pokrájeným uzeným masem. Zabalte knedlíky a hned je vložte do vařící osolené vody (stáním bramborové těsto řídne) a vařte asi deset až dvanáct minut. Uvařené knedlíky vyjměte odpěňovačkou a na talířích polijte drobně pokrájenou, na sádle smaženou cibulí.
Podávejte s dušeným kysaným zelím.