Čevapčiči lll.
Suroviny:
500g mleté,
1větší cibule,
1 polévková lžíce ml. papriky,
sůl,
ml. pepř.
Na oblohu: rajče, tatarka, hořčice, cibule,...
Postup:
Mleté maso smícháme s najemno nakr. cibulí, ml. paprikou, solí, pepřem, uděláme válečky - velikost je na nás - dáme na rozehř. olej (ne vařící - musí být ze všech stran stejnoměrně opečené), orestujeme, zalijeme lžíci vody a hned vypneme. Voda nám má omastkem jen probublat a ne stříkat. Mezitím si ozdobíme talíř hořčicí, tatarkou, cibulí, rajčátky. Podáváme s vař. bramborem, podléváme šťávičkou.
Poznámka:
Lze připravit i den dopředu-válečky dáme na vymaštěný talíř, zakryjeme fólii bo vlhkým ubrouskem a dáme do lednice. Pak už s tím jen hup na pánev a je to. Podáváme s chlebem. Dělám když zbyde mletá a je mi to líto zamrazit;-)