Segedínský guláš
Ingredience: 600 g vepřové plece bez kosti, 40 g rostlinného oleje, 1 lžička mleté papriky, 200 ml vývaru, sůl, kmín, 400 g kysaného zelí, 25 g hladké mouky, 120 ml šlehačky |
|
Postup přípravy: Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme trochou vody. Do cibulového základu přidáváme nakrájené maso, kmín a osolíme. Přilijeme část vývaru, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme až je maso poloměkké. Podléváme vývarem nebo vodou. Potom přidáme k masu nakrájené kysané zelí a dusíme. Guláš zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky, dobře rozmícháme a při mírné teplotě dodusíme maso doměkka. Nakonec zjemníme smetanou, osolíme a krátce povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem a na talířích zdobíme kopečky šlehačky. |
Náhledy fotografií ze složky Segedínský guláš