Sekaná pečeně plněná vejci
Ingredience: 4 vejce, 1 žemle z předešlého dne, 2 cibule, 650 g mletého masa, sůl, pepř |
|
Postup přípravy: Dvě vejce uvaříme natvrdo. Žemli namočíme do studené vody. Oloupeme cibule a nasekáme je na drobné kostičky. Uhněteme mleté maso, cibuli, žemli a vejce, osolíme a opepříme. Z masové směsi vyválíme ovál a do jeho středu položíme vejce. Ze všech stran dobře uzavřeme a utvoříme šišku. Pekáč vypláchneme studenou vodou. Vložíme do něj sekanou a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 45 minut. Chutná s bramborovou kaší nebo vařenými brambory. |
Náhledy fotografií ze složky Sekaná pečeně plněná vejci