Sekaná v srnčím hřbetu
Suroviny:
mleté maso, koření dle chutí, 2 vajíčka, lžíce hrubé mouky,tvrdý sýr, "co dům dal"
Postup:
mleté maso okořeníme dle chuti či zvyklosti, vymažeme formu na srnčí hřbet a asi v tloušťce 1 cm "naplácáme" ochucenou sekanou (asi 2/3 množství), dvě
vajíčka rozklepneme do hrnečku, přidáme nastrouhaný sýr a lžíci hrubé mouky...toto vylejeme na maso...no a "co dům dal" utopíme ve vajíčku - párek, barevné papriky, hrášek, kukuřice, nebo jen kolečka salámu...no a navrch "naplácáme" zbytek sekané...dáme celé na cca hodinku do trouby...po upečení se bez problémů vytáhne z formy, nakrájí a podává s obvyklými přílohami - my máme nejraději bramborovou kaši a zeleninový salát...
Poznámka:
Je to opravdu rychlé, nic nevyteče a všechno zůstane v masu.